Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tensió en el debat de l’aprovació definitiva del pla parcial de la Pelegrina

De la resta de punts de l’ordre del dia del ple ordinari celebrat aquest dimarts destaca , entre d’altres, l’aprovació d’un nou polígon de desenvolupament urbanístic, a la zona de creixement pel cantó de la Pelegrina , en direcció a La Granada. Aquest era un punt que previsiblement havia de suscitar debat, entre d’altres aspectes perquè es deriva del Pla d’Urbanisme, aprovat l’any 2003 amb els vots en contra de CiU.

El regidor d’urbanisme Aureli Ruiz, va explicar que, havent-se acomplert tota la tramitació legal no els quedava cap altre remei que aprovar-lo, perquè sinó els propietaris podrien demanar indemnitzacions molt elevades. ICV i la CUP no ho consideraven així i hi van votar en contra, per entendre que hi ha arguments per decidir que Vilafranca no vol créixer en aquests moments, havent-hi encara molts pisos vuits, i zones dins de la vila que es poden urbanitzar. ERC i el PP, van donar suport a la mesura per responsabilitat. Va ser amb la intervenció del portaveu del PSC, Francisco Romero, quan el debat va anar per altres camins. Romero va recordar la intervenció de Regull com a advocat assessor en una operació de venda d’algunes parcel.les i li va demanar explicacions a Pere Regull, suggerint-li que no intervingués en la votació. Aquest era el moment de més tensió en el ple.<br />Finalment el PSC es va abstenir en aquest punt , que va ser aprovat per CiU, ERC i el PP.<br />D’altra banda el govern va perdre la votació en la proposta de contractar una persona com a assessor en recursos humans i també es va rebutjar la proposta del govern d’una ordenança sobre l’agilitació i simplificació de llicències municipals, per els dubtes que generava a nivell tributari.<br />En el capítol de mocions hi va haver la intervenció en el ple del portaveu de las plataforma per la vegueria penedès, Fèlix Simon, demanant als regidors que exigeixin a les cúpules dels seus partits els compromisos en desenvolupar l’àmbit de planificació territorial del Penedès.<br />Simon va començar i acabar el seu discurs citant unes paraules del professor Joan Solà. Finalment també es va debatre una moció d’urgència presentada pel PSC sobre la doble direcció del carrer Santa Clara. Ramon Zaballa va demanar que abans de retornar a la doble direcció es faci un estudi de la seva conveniència, per evitar que es col·lapsi la circulació a la Rambla de Nostra Senyora. La moció va ser rebutjada pel govern i ERC, per entendre que hi ha una reclamació ciutadana majoritària que recomana retornar a la doble direcció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: