Dimecres, 21 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme sostenible és el futur

El Conseller Huguet defensa en la cloenda del II Míting Internacional de les rutes del vi l’aposta decidida per el turisme sostenible

La seu del Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès ha acollit aquest migdia la cloenda del segon Míting Internacional de les rutes del vi, que ha portat a Vilafranca experts i professionals d’arreu de Catalunya, l’estat Espanyol i diversos països europeus per parlar sobre el turisme vitivinícola.<br />SI en la primera sessió dijous es van exposar diferents experiències de països europeus que tenen el vi com a eix de les seves rutes turístiques, i es van presentar també les iniciatives des del Penedès en aquest sentit, la sessió d’avui s’ha centrat en parlar de rutes turístiques que tenen altres elements alimentaris com a eix.<br />En la cloenda, que ha comptat amb la presència del Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, s’ha parlat del concepte de turisme sostenible. En aquest punt el conseller ha remarcat que cal potenciar el turisme que ajuda a preservar el territori, però també ser conscients que hi ha moltes opcions que ajuden a arrossegar altres sectors i productes. Valorant sobre tot l’aposta per els productes autòctons.
Defensava Huguet aquests criteris i històries humanes que ajuden a donar un valor afegit al producte. Cal, per tant, que cellers i productors canvien el xip i s’adaptin a les necessitats del turisme actual.

El conseller ha aprofitat també per conèixer de mà del president de Vinseum, Josep Soler, aquest projecte de Museu del Vi de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: