Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dinamització comercial a l’Espirall

El pla de dinamització comercial del barri de l’Espirall reclama una reordenació de la circulació per millorar la mobilitat en vehicle.<br />

<br />Ahir el local de la Plaça Doctor Bonet va acollir l’acte de presentació de les línies d’actuació del Pla de dinamització comercial i de serveis del barri de l’Espirall. Aquest pla està impulsat pel Patronat de Comerç i Turisme, el la Generalitat i la Unió de Botiguers i Comerciants de l’Espirall.<br />La regidora i presidenta del Patronat de Comerç, Dolors Rius, va explicar que aquesta acció s’emmarca dins del projecte de Pla d’Intervenció Integral del barri de l’Espirall, finançat per la llei de Barris. L’ajuntament ha va encarregar un estudi de camp sobre tots els comerços del barri i unes entrevistes amb els comerciants per conèixer les seves necessitats i aspiracions. Del resultat d’aquest estudi se’n desprenen algunes actuacions que passen per donar a conèixer el barri i millorar aspectes interns.<br /><br />El pla s’ha de desenvolupar en el període 2009-2011. <br />L’encarregat de donar-ne els detalls va ser l’economista, Jaume Angerri, responsable de l’empresa que ha fet l’estudi.<br />Angerri va destacar que l’objectiu final és afavorir que hi hagi més dinamització del comerç del barri. D’una banda s’ha detectat que l’oferta comercial és àmplia, tan en comerços de proximitat com en equipaments, la llar i serveis, però hi ha força dispersió. També fa falta que la resta de Vilafranca i la comarca tingui més consciència de la riquesa d’aquesta oferta.<br /><br />En el capítol de propostes el pla planteja la necessitat de que l’ajuntament revisi temes de circulació viària, perquè les obres del nou aparcament de l’Espirall i alguns canvis recents de circulació han provocat problemes de comunicació de l’Espirall amb la resta de la vila.  <br /><br />Una altra de les propostes destacades que fa el pla és la de les zones vermelles, per a determinats carrers de l’Espirall. Les zones vermelles son espais d’aparcament rotatiu on hi ha un màxim permès de 30 minuts d’aparcament gratuït. <br />La presentació del pla també va comptar amb el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de l’Espirall, Josep Freixedas, que apuntava la necessitat d’unir esforços entre tot el comerç del barri. Hi ha aproximadament uns 120 establiments i serveis a l’Espirall, però a la unió de comerciants són una cinquantena de socis. Per això es fa una crida.<br /><br />Freixedas explica que amb els darrers canvis de circulació a Vilafranca i les obres de l’aparcament s’ha detectat una baixada de clients que esperen recuperar. El pla també té previstes diverses accions de promoció del comerç.  La primera serà durant les festes del barri, la setmana vinent, amb una proposta anomenada Tapes Espirall, que consistirà en una oferta per mostrar la riquesa gastronòmica del barri. Properament també s’editarà una guia dels establiments de l’Espirall. <br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: