Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Consells per evitar els efectes negatius de la calor

L’estat d’alerta per onada de calor demana prevenció, sobretot per a la gent gran que viu sola.<br />

<br />La Generalitat de Catalunya ha activat el Procicat en fase d’alerta per l’onada de calor que estem patint aquests dies. El Pla té l’objectiu bàsic de fer arribar a tothom la informació necessària per a prevenir els efectes negatius que pot tenir la calor excessiva sobre la salut de les persones. La majoria de consells que es donen són totalment lògics i el cos ja els demana quan les temperatures pugen: es tracta de beure molta aigua o sucs de fruita, refrescar-se contínuament, passar per l’ombra quan sortim al carrer o buscar llocs, interiors o exteriors, on s’estigui fresc. En definitiva, es tracta de minimitzar els efectes de la calor. Però, està clar que hi ha persones que estan més exposades als riscos d’una onada d’altes temperatures com la que hi ha ara: són les persones més grans de setanta cinc anys, els nadons, els malalts crònics, les persones que pateixen algun tipus de discapacitat i tenen minvades les possibilitats d’autocura o les persones que treballen al carrer o fan activitat física intensa. Tots aquests col·lectius han d’estar especialment alerta i seguir els consells per evitar la deshidratació i el fet que el seu cos perdi sals minerals i líquids vitals per al seu bon funcionament. <br />Des de l’Àrea de Salut de Vilafranca Urbana, al CAP, la infermera Pilar Milà recordava que els efectes de la calor poden ser diferents.<br />Milà també apunta que cal fer seguiment sobretot de les persones grans que viuen soles per evitar que pateixin efectes negatius a causa de la calor.<br /><br />En el cas de dubtes sobre els problemes que pot causar la calor sempre es pot trucar al número de Sanitat Respon, el 902 111 444.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: