Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reestructuració del cartipàs municipal per la negativa de reducció de jornada de Tuyà

Valldoreix no concedeix a la regidora de l’Ajuntament de Vilafranca Maria Josep Tuyà la reducció de jornada que demanava.

Fruit d’aquest fet, i també per la incorporació del regidor Raimon Gusi, s’ha fet una reestructuració de les tasques que assumeixen els regidors a l’equip de govern. L’alcalde Pere Regull ha explicat que la decisió de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix de no atorgar a la regidora Maria Josep Tuyà, que treballa en aquest ens, la reducció de jornada que demanava per l’ajuntament de Vilafranca, pot respondre a motius polítics. Valldoreix és una Entitat Municipal Descentralitzada dins del municipi de Sant Cugat del Vallès, però està presidida per la Candidatura de Progrés i Catalanista, amb el suport de PSC, ERC i ICV i la plataforma de veïns progressistes de Valldoreix. Tuyà havia arribat a un acord de paraula per a poder dedicar-se al 80% a l’ajuntament de Vilafranca però, segons l’equip de govern, l’endemà del darrer ple, se li va denegar el certificat que necessitava. Pere Regull ha dit que està clar que el PSC ha pressionat perquè es produís aquesta situació.

Ara M. Josep Tuyà no tindrà dedicació a l’ajuntament i passarà a cobrar per assistències a ple i a comissions informatives. Continuarà sent la regidora de Seguretat Ciutadana i de Recursos Humans i portarà la coordinació de l’àrea d’Acció Territorial i Via Pública.

Però les altres regidories passaran a altres regidors. Una de les principals que portava, Urbanisme, la gestionarà a partir d’ara Aureli Ruiz. L’alcalde ha explicat que la reestructuració del cartipàs municipal permetrà que l’ajuntament s’estalviï 120.000 euros anuals en l’equip de govern que permetran, per exemple, contractar durant sis mesos l’assessor per resoldre el tema del conveni col·lectiu.

Finalment, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ha rebut la notificació d’una sentència judicial que l’obligarà a pagar uns 200.000€ a tres particulars en litigi per les antigues parades del Mercat de Sant Salvador. Regull ho posava com a exemple de la mala gestió dels governs socialistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: