Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció civil demana prudència en la celebració de la revetlla de Sant Joan

Aquesta nit se celebra la revetlla de Sant Joan, una cita que serveix per a donar la benvinguda a l’estiu. Com és tradició hi ha alguns elements que no poden faltar en la que anomenen la nit més curta de l’any.

I això és el que es palpa fent un tomb per algunes fleques i pastisseries de la vila que estan plenes de gom a gom de gent que va a buscar la seva coca de Sant Joan. A una de les botigues del Forn Rius, la fornera Ángela Ponce explicava que hi ha força varietat de productes.<br /><br />Algunes botigues han optat per fer packs anticrisi, com en el cas d’aquesta que ofereix, amb dues coques de brioix, una ampolla de cava de franc. Però, segons Ponce, la crisi no es nota en dates assenyalades com aquesta d’avui.<br /><br />I, si la coca, és un element essencial per a aquesta nit de bruixes, també ho són el foc i els petards. Això fa que la revetlla sigui una diada en què la prudència és un valor a tenir molt en compte per evitar accidents. Des de Protecció Civil de Vilafranca, Joan Bigaire apel·lava al sentit comú per sobre de tot.<br /><br />A Vilafranca hi ha tres fogueres autoritzades que impliquen la celebració de la revetlla al carrer: al barri del Molí d’en Rovira, a Les Clotes i al Pla del Diable, tot i que aquesta és una foguera simbòlica. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: