Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reobre el cas Reinaldos-Celler Cooperatiu

L’Audiència Provincial resol que el jutjat de Vilafranca reprengui les diligències en el contenciós entre l’antic Celler Cooperatiu i Xavier Reinaldos

Això és el que es desprèn de la resolució que l’Audiència feia a mitjans del mes de maig davant d’una apel·lació presentada per Xavier Reinaldos, i en que estimen que cal que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilafranca reprengui les diligències en el cas de la querella contra el mateix Reinaldos. DE fet, la resolució especifica que s’ha de prendre declaració com a imputat també a Albert Pinyol.<br />Davant d’aquesta resolució, alguns dels ex-socis de l’antic Celler Cooperatiu han mostrat la seva satisfacció, i esperen que després de tres anys en que tota la qüestió ha estat aturada, ara es puguin aclarir responsabilitats sobre el que va passar; i que recordem va portar al Celler Cooperatiu a tancar la seva activitat.<br />A banda d’aquestes imputacions, un dels ex soci del Celler, Jaume Pons, comentava que també s’estipula que es demanen aclariments sobre els resultats d’unes auditories, i més concretament de la possible falsificació de la signatura d’una de les auditores.
Pons comentava que en dos anys es podria parlar d’informes que taparien forats de 500 milions i 120 milions de les antigues pessetes respectivament. També explicava aquest ex-soci que la secció de crèdit del Celler va tenir fins a vint-i-un incompliments en la darrera inspecció que va fer-li la Generalitat, però que tot i així va poder continuar funcionant sense problemes. Un fet que costa també d’entendre, i més quan força socis hi van perdre gran part dels seus estalvis.<br />Entre els afectats per aquestes accions de Reinaldos hi ha també una certa sensació de malestar per el fet que continui ocupant càrrecs polítics i públics en entitats vinculades al mon de la pagesia, ja que consideren que és una manca de respecte cap els pagesos.

El dictamen de l’audiència estipula també que hauran de tornar a declarar com a testimonis Anna Isabel Clavero, Pere Catasús, Joan Vidal, Josep Ràfols, Sílvia Pérez, Josep Antoni Mallofré i el mateix Jaume Pons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: