Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern aprova la constitució del Govern Territorial de Salut de l’Alt Penedès

Aquesta setmana el Govern de la Generalitat ha aprovat la constitució de dos Governs Territorial de Salut i n’ha aprovat els Estatuts; concretament els del Barcelonès Nord i Baix Maresme; i el de l’Alt Penedès. La creació d’aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials.

<p />

Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada, que garanteix la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.<br />Amb la creació d’aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l’ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.<br />Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d’un dimensionament que inclogui com a mínim l’atenció primària, l’hospitalària i la sociosanitària.

El Pacte per a la Salut de l’Alt Penedès es va signar en data 22 de novembre de 2005 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis d’Avinyonet, les Cabanyes, Cabrera d’Anoia, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Font-Rubí, la Granada, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pacs, Pla, Pontons, Puigdàlber, Querol, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní, Santa Fe, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilafranca, Vilobí i el Consell Comarcal. El Govern Territorial de Salut de l’Alt Penedès comprèn una població de 94.692 habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: