Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Catorze de les dinou aules de P3 de Vilafranca tindran un alumne més el proper curs per donar cobertura a tota la demanda

Després que s’hagi tancat el període de pre-inscripcions als centres d’ensenyament, a Vilafranca es van presentar 500 sol·licituds davant de les 475 que s’ofertaven a P3.

La regidora d’educació de l’Ajuntament vilafranquí, Ramona Suriol, comentava que des del consistori consideren que l’etapa dels 3 als 6 anys, tot i no ser obligatòria, és molt important per la incorporació dels nois i noies als centres educatius. Per aquest motiu sempre es fa una especial atenció i esforç per tal de que tothom pugui tenir una plaça.<br />Així, Suriol comentava que un cop feta la revisió de les sol·licituds, s’ha pogut comprovar que n’hi havia fins a 9 que eren d’infants d’altres poblacions, als quals s’ha re-dirigit per tal que es matriculin als seus municipis corresponents. Així doncs quedaven 14 places per cobrir, i Suriol comentava que finalment s’ha optat per repartir-los de manera que 14 de les 19 aules de P3 de la vila tinguin un alumnes més.

Recordava però Suriol, que el més habitual és que aquesta xifra acabi disminuint a l’hora de fer la inscripció definitiva. La regidora explicava també que la setmana passada van tenir una reunió a Barcelona amb responsables del Departament per plantejar la obertura d’una nova línia de P3 a la vila. Una demanda que va ser totalment desestimada per els representants de la Generalitat.

En quan als alumnes amb necessitats educatives especials, la regidora apuntava que s’han presentat 90 sol·licituds que han estat redistribuïdes entre totes les aules, el que representa uns 4-5 alumnes per aula.<br />Finalment però, Suriol ha reconegut que hi ha 30 famílies que tot i tenir plaça, han estat adscrites d’ofici perquè no havien entrat en cap de les que havien demanat. Ja s’ha fet una reunió amb aquestes famílies, i avui mateix en tindran una altra per mirar d’explicar i estudiar les diferents situacions. Des de l’Ajuntament, explica Suriol, hi ha poc marge de maniobra i capacitat de decisió en aquests temes.

A Vilafranca el proper curs hi haurà 6.000 alumnes entre P3 i secundària, entre els centres públics i concertats. D’aquests, el 90% tenen plaça en el primer centre que han demanat; i com dèiem només 30 famílies no han aconseguit plaça en cap de les opcions que havien demanat.<br />Aquesta situació fa que Ramona Suriol es mostrés satisfeta del resultat de la tasca que s’ha fet per mirar de quadrar totes les demandes i necessitats. Ara hi ha un mes per acabar de recollir les queixes i reclamacions d’aquelles famílies que no hagin quedat del tot satisfetes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: