Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PIMECAVA demanarà mesures perquè les marques blanques de cava no els perjudiquin

Als darrers anys la proliferació de les marques blanques ha creat una gran divisió entre els productors. En el cas del cava ja representa el 27% del mercat.

Els petits cellers creuen que aquest fet desprestigia al producte i demanaran petites compensacions econòmiques. <br />El preu mitjà de l’ampolla de cava de marca blanca al 2008 era d’1 euro i 96 cèntims, mentre que una marca pròpia de cava venia el seu producte a 6 euros amb 75 cèntims, fet que ha reduït notablement la quota de mercat de les marques tradicionals. Davant d’aquesta situació, els petits productors proposaran una sèrie de mesures per compensar aquesta desigualtat.<br /><br />Aquesta patronal també defensa la necessitat de desvincular els preus baixos amb el cava ja que seria nociu per un sector que es veuria obligat, a la llarga, a baixar els preus de les ampolles progressivament. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: