Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de vilafranquins van seguir ahir a la nit la final de la Champions

Aquest dimecres 27 de maig passarà també a la història per haver estat la primera vegada en que tanta gent es reuneix en grup per veure un partit de futbol.

A més semblava com si la gent ja sabés quin havia de ser el resultat final perquè el cert és que arreu es respirava un ambient amb molta energia positiva. Ahir, a més dels locals on ja acostuma a ser habitual, es van muntar pantalles especials al Casal de Vilafranca, a Cal Bolet, al carrer Torrelles de Foix, a la plaça de la Sardana i als locals de les dues colles castelleres de Vilafranca. I a tot arreu hi havia molta gent.
Al Casal hi havia un públic molt familiar que omplia tota la platea. Allà vam poder viure els primers minuts del partit on la empenta del Manchester va fer patir als culés. El patiment es va acabar aviat, quan al minut 9 Etoo va marcar el primer gol. El gol d’Etoo va animar als seguidors que a partir d’aquest moment van tenir clar, amb prudència, que el partit es podia guanyar. La prudència es feia evident sobre tot amb el perill que pot ocasionar un dels millors jugadors del món, com és Cristiano Ronaldo.

A Cal Bolet s’havia celebrat el míting del republicà Oriol Junquera, i també hi havia molta gent mirant el partit. En aquest cas la retransmissió era en català , amb la sincronització de la ràdio amb les imatges de televisió. Després dels 10 primers minuts de domini anglès la resta de la primera part va ser pel Barça que jugava molt ben posicionat en el camp.

Al local dels Castellers de Vilafranca, es podia gaudir de dos espais amb pantalles de plasma de grans dimensions. Es tracta d’una de les novetats de la remodelació del bar de Cal Figarot. A més els Castellers de Vilafranca han apadrinat la creació de la penya blaugrana de Vilafranca, que es troba ara en procés de constitució i que organitzava el seguiment de la final de la Champions com a primer acte. Un dels membres de la penya ens comentava que estan a l’espera que el Barça els confirmi oficialment que són una penya del club.

Continuant amb el seguiment del partit arribava el final de la primera part. Era moment de reposar forces. Al local dels Xicots de Vilafranca es va instal.lar una pantalla gegant en la sala d’assaig. La segona part avançava i els ànims cada vegada eren més evidents. Entre el públic familiar també s’hi podia veure el president de la colla, Manel Trias i el cap de colla Manel Cantón.Aquí vam poder viure el segon gol, el de Messi.

Desprès d’aquest segon gol es va desbordar l’eufòria. Tot i que al mes de maig les nits encara són fresques el cert és que també molta gent es va reunir davant les pantalles que es van instal.lar als barris de Les Clotes i de Sant Julià. Al carrer Torrelles la gent es va entaular i va sopar mentre miraven el partit. Arribats a la plaça de la Sardana vam poder viure el final del partit. Allà la festa ja havia començat, van començar a llençar-se coets i a cantar l’immne del Barça.

Acabat el lliurament de la copa una bona part de la gent, especialment els més joves, que havien seguit el parit en tots aquests llocs van decidir de desplaçar-se a la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca, lloc habitual de concentració. Unes dues mil persones van participar d’aquesta celebració final. Coets i bengales acompanyaven la festa que es va saldar sense incidents remarcables , malgrat que no va faltar alguna bretolada o l’acta a algun dels elements del mobiliari urbà, com per exemple alguna senyal de trànsit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: