Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lluís Foix obre els actes de la Setmana d’Europa a Vilafranca

El 9 de maig es commemora el Dia d’Europa. Amb aquest motiu, el Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat, com cada any, un seguit d’actes agrupats en la Setmana d’Europa.

L’acte d’obertura d’aquesta setmana va ser la conferència "Obama i l’Europa més necessària que mai", que va pronunciar ahir el periodista Lluís Foix, exdirector de La Vanguardia.
Foix va donar gala de les seves dots d’orador i va exposar de forma magistral un repàs a la història contemporània d’Europa, marcada fins a la meitat del segle vint per conflictes i guerres devastadors. <br />En canvi el treball europeista dels darrers 50 anys ha convertit el vell continent en un espai de pau, dret, justícia i solidaritat.

Lluís Foix adverteix que això pot perillar amb les circumstàncies actuals de crisi internacional.

Foix reclama més relació entre els europeus i és , en aquest sentit, un ferm defensor del pla Bolonya pels universitaris. D’altra banda l’exdirector de la Vanguardia assenyala com a fet positiu l’entrada d’Obama en el panorama polític internacional i considera que Europa ha de continuar sent fidel a si mateixa i col.laborar amb el món.

L’acte, que es va celebrar aquest dilluns al saló de sessions de l’ajuntament de Vilafranca, va ser presentat per la regidora, Emilia Torres, que va recordar que el proper 7 de juny se celebren les eleccions al Parlament Europeu. També va assenyalar la importància de participar en aquestes eleccions, perquè des del Parlament Europeu es prenen moltes decisions que afecten el nostre dia a dia.

Els actes previstos per commemorar la Setmana d’Europa a Vilafranca <br />continuen dijous amb una sessió de Cineclub que comptarà amb el passi de Il Divo, que gira al voltant del ministre italià Giulio Andreotti, una figura clau i polèmica de la política italiana i europea de la segona meitat del segle XX.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: