Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig s’han celebrat mostrant la seva millor imatge en un moment econòmicament complicat

Tot i que la valoració definitiva dels resultats de les fires d’aquest 2009 no es tindrà fins que la comissió organitzadora es reuneixi d’aquí uns dies per valorar les dades, sí que es pot dir que el certamen s’ha viscut amb bon ambient, malgrat la situació de crisi econòmica que s’està vivint a nivell internacional.

 El temps ha acompanyat d’allò més i el resultat de la fira, tot i que per sota d’edicions anteriors, ha estat superior al que molts podien haver suposat. <br />La presidenta del Patronat de Comerç i Turisme, Dolors Rius, destaca que en aquesta ocasió els visitants s’han repartit més entre els tres dies de fira, i s’ha notat un descens de visitants el diumenge a la tarda, mentre que hi ha hagut un increment el dissabte a la tarda i el diumenge al matí, respecte l’any passat.
Pel que fa al nombre de visitants aquesta és una dada que encara s’ha de recollir, però durant els tres dies es van fer enquestes entre els visitants per tal de conèixer la seva procedència. Hi ha hagut més visitants de Vilafranca i també de comarques com el Garraf i el Barcelonès.

Una de les novetats de les fires d’aquest any ha estat la proposta del carrer de la gastronomia, que ha tingut molt bona acollida. <br />Les fires es van cloure ahir a les 10 de la nit amb el castell de focs d’artifici, amb un clima que ha acompanyat d’allò més i que convidava també a participar de les atraccions de fira a l’esplanada del davant del recinte.<br />El certamen va obrir portes el divendres al matí, però la inauguració oficial no es va fer fins a les sis de la tarda del divendres, com és tradicional. En aquesta ocasió l’encarregat d’inaugurar-les va ser l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que amb un discurs breu, va agrair l’esforç de molts persones per fer que la imatge de qualitat d’aquesta activitat es mantingui , en moments difícils.

Un alcalde de Vilafranca, per cert , que el divendres a la tarda també va rebre al saló de plens a una delegació del municipi de Bhül, ciutat d’alemanya que està agermanada amb Vilafranca, i representants de la ciutat francesa de Vilafranca Sur Saone, encapaçalada pel tinent d’alcalde Jean Luc Gueniçon. Pere Regull es va adreçar en francès als convidats , assenyalant la importància de mantenir contactes entre les dues poblacions.

L’alcalde de la ciutat alemanya va agrair també l’atenció rebuda. L’alcalde de Vilafranca destaca la importància de mantenir la relació amb la ciutat de Bhül, seu de l’empresa Rober Bosch.

Regull va comentar al cap de personal de Robert Bosch que els fessin arribar les necessitats de formació del personal per tal de poder adaptar els cursos que organitza l’ajuntament, i poder destinar-los a especialitats que puguin tenir sortida en empreses com la seva.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: