Les Fires de Maig afronten la crisi
La fira multisectorial ocupa durant tres dies el 100% de l’espai però amb 22 expositors menys que ara fa un any. Tot i la crisi, confien en les vendes.<br />
<br />Les Fires de Maig o dels Enamorats de Vilafranca d’enguany obrien portes aquest matí amb el lema "Deixa’t seduir". Fins diumenge Vilafranca celebra aquestes centenàries Fires de Maig, una de les mostres multisectorials comarcals més dinàmiques i amb més bona salut de totes les que s’organitzen arreu del territori català.<br />Malgrat la crisi econòmica, les Fires mantenen pràcticament inalterable el nivell de participació, amb un 100% de l’espai disponible ocupat, en total 16.500 metres quadrats d’exposició. A les Fires hi assistiran 175 expositors, que ocuparan un total de 202 estands, 22 menys que l’any passat. Dels 175 expositors un 61% són de Vilafranca, seguits d’un 17% de la resta de la comarca, gairebé un 11% de les comarques properes, metre que un altre 10% prové d’altres poblacions i un 2% de la resta de l’estat. La principal novetat d’aquesta edició de les fires és que s’ha apostat per reforçar l’espai dedicat a la gastronomia, amb el carrer de la gastronomia. A la Mostra Gastronòmica hi participen 5 restauradors de la comarca que elaboraran una quinzena de plats.<br /><br />Per 4 euros es pot comprar un tiquet i degustar qualsevol plat dels que s’ofereixen. Al Carrer de la Gastronomia s’hi ha habilitat una carpa amb taules i bancs a mode de taverna. Els encarregats de posar-hi els vins són UVIPE. La resta del carrer de la Gastronomia l’ocupen expositors dedicats als productes d’alimentació artesanal. La Susana Antich ofereix gelats fets amb productes naturals i troba que la iniciativa de potenciar la gastronomia és molt positiva.<br /><br />Per la seva part, la Isabel Gallardo està en un estand que disposa d’una àmplia varietat de codonyats elaborats artesanalment.<br /><br />Al carrer de la gastronomia també hi ha l’estand de l’Associació de Criadors de la Gallina de Raça Penedesenca i l’estand de la ciutat agermanada de Bühl. Maria Antònia Udina, de l’Associació de Criadors de Gallines de Raça Penedesenca, explicava que disposar de l’estand a les fires permetrà donar a conèixer el producte amb la finalitat d’acabar amb la seva temporalitat.<br /><br />La gastronomia ocuparà, doncs, un paper central en aquestes fires de maig.<br />