Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur a l’Alt Penedès ha crescut de forma moderada el mes d’abril amb un increment de 170 persones

La dada no és gens positiva, perquè significa continuar engreixant les xifres d’ingressats a l’atur.

Però malgrat tot, i si tenim en compte també les dades del mes anterior, que a Vilafranca fins i tot eren positives, val a dir que no són dades tan negatives com les que es vivien a meitats del 2008 quan cada més ingressaven més de 400 persones a les llistes de l’atur, a la nostra comarca. El problema ara es troba en les dificultats de generar nova ocupació, que és la dinàmica necessària per poder sortir de la crisi i anar recuperant els milers de llocs de treball que s’han perdut en un any i mig. Les xifres concretes del mes d’abril a l’Alt Penedès són que hi ha un total de 6.764 aturats, el que suposa un increment de 170 aturats més en comparació al mes anterior. Pel que fa a Vilafranca la xifra d’aturats és de 2.839, el que significa un increment de 62 persones més a l’atur, en comparació del mes de març.
Pel que fa al conjunt de Catalunya al mes d’abril s’ha registrat un augment de 6.910 persones aturades, cosa que representa una pujada de l’1’3% respecte del mes anterior.<br />A hores d’ara, el nombre total de treballadors i treballadores en atur a Catalunya és de 505.262.<br />Pel que fa a la contractació, al mes d’abril s’han fet 156.246 nous contractes a Catalunya, dels quals 24.066 són indefinits. Aquesta xifra indica que el nombre de contractes s’ha incrementat en un 2’9% respecte del mes passat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: