Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca presentarà al.legacions en contra el projecte de nou traçat pel trànsit ferroviari de mercaderies

El Ministeri de Foment ha elaborat un projecte que anomena "connexió ferroviària per el trànsit de mercaderies entre l’àrea de Tarragona i la línia Castellbisbal/Papiol-Mollet-Sant Fost.

Aquesta nova línia ha de potenciar el transport ferroviari de mercaderies amb un augment de la seva capacitat, alliberant els trànsits de les línies actuals i fent possible, així, l’augment de les freqüències del trànsit de viatgers en aquestes línies. El projecte ha arribat als ajuntaments afectats per l’estudi d’impacte ambiental. Ahir a la nit l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va presentar una moció d’urgència per tal d’aprovar al.legacions a aquest projecte.<br />L’ajuntament de Vilafranca considera que els dos possibles traçats previstos de línia ferroviària de mercaderies tenen conseqüències greus i inacceptables des del punt de vista mediambiental per al municipi. L’execució de les dues alternatives proposades no només vulneraria el planejament urbanístic municipal, sinó també l’ordenació territorial supramunicipal, afectant greument sòl rural digne de protecció.
També es recorda que la comarca de l’Alt Penedès ha aprovat un pla d’ordenació territorial que contempla el pas de la nova via en paral.lel a l’autopista AP-7. Per això es demana que el ministeri s’ajusti al que marca el pla director.

En el cas concret de Vilafranca hi ha dues propostes de possible corredor. Una situada al nord, travessaria tota la zona classificada com a sòl no urbanitzable d’especial protecció que correspon al sector de les Clotes i de la Muntanya de Sant Pau. El corredor sud es situaria, per sota de l’autopista AP7, afectant la zona de la Serreta, classificada com a sòl no urbanitzable d’especial protecció.<br />Malgrat la manca d’informació per la urgència de la moció tots els grups municipals van donar suport a la proposta.

Bernat Villarroya, d’ICV, va fer confiança al govern davant l’evident necessitat que es respecti la planificació territorial del Penedès. Per part d’ERC, Pep Quelart, va demanar que el redactat de l’al.legació expliqui de forma clara l’existència d’una proposta de traçat contemplada en el Pla Director. El regidor del PP també es va mostrar favorable a la moció, tot i recordant que afecta als espais verds de Vilafranca. En nom de la CUP, Llorenç Casanova , va recordar que no és només aquesta línia, sinó que hi ha una acumulació d’infrastructures que afecten Vilafranca. Finalment el portaveu del PSC, Francisco Romero, va mostrar també el seu suport a la moció recordant que està en consonància amb mesures de caràcter similar que s’havien dut a terme fins ara. D’aquesta manera el conjunt del consistori va votar a favor de presentar al.legacions en contra del projecte de nou traçat pel trànsit ferroviari de mercaderies que ha previst el Ministeri de Foment.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: