Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera Festa de la Cultura del Penedès ha estat tot un èxit de participació

El divendres a la nit, i en un Teatre-Auditori de Calafell ple de gom a gom, amb més de 400 assistents, es va celebrar la Festa de la Cultura Penedès 2009 organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

<br />Els conductors de l’acte, la narradora Jordina Biosca i el periodista Víctor Merencio, obriren l’acte recordant que l’objectiu de la Festa és ser un punt de trobada de la cultura penedesenca.
Entre les autoritats assistents, cal destacar el Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya, Ramon Fontdevila, el diputat, Carles Campuzano, la Senadora Assumpta Baig, i del President de Caixa Penedès, Josep Colomé, a més de molts batlles i regidors dels 47 municipis de les comarques del Penedès.<br />El Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya, Ramon Fontdevila, assenyalava l’èxit de la convocatòria i el que això suposa per la reivindicació d’un territori.

Aquest divendres es van lliurar els Reconeixements Culturals Collita 2009. Es va concedir el Reconeixement Santiago Rusiñol de les Arts 2009, per la seva dilatada obra artística i la seva particular mirada del Penedès a l’artista Maria Assumpció Raventós.

El Reconeixement Emili Giralt de Recerca 2009, per la trajectòria i compromís amb el Penedès del qual ell mateix n’ha estudiat molts aspectes i perquè la divulgació científica, a l’arqueòleg Joan Santacana . El Reconeixement Teresa Basora de Promoció i Divulgació Cultural 2009 per la tasca continuada a favor del reconeixement administratiu del Penedès com a vegueria, a la Plataforma per una Vegueria pròpia. I finalment el Reconeixement Pau Casals de Trajectòria i Compromís Cultural 2009, per la persistent voluntat de mantenir vives tota mena de manifestacions tradicionals a l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

El president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Josep Faura, es mostrava satisfet pel premi, que reconeix com un bon estímul.

A l’inici de l’acte el Grup CAU, format per professors alumnes de l’Institut Camí de Mar de Calafell va representar l’espectacle audiovisual "Les + belles paraules", acompanyat de cinc músics de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Un espectacle especialment adaptat a la Festa i als reconeixements.<br />En el moment de la cloenda el President de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, va reivindicar la vegueria del Penedès, una aposta que està en el mateix naixement de l’Institut d’Estudis i va destacar el paper que l’Institut està jugant en la cultura penedesenca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: