Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La lluita constant de l’home contra les infeccions centra la xerrada de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran

La sessió d’aquest mes de maig de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran s’ha centrat en un tema força d’actualitat, les malalties infeccioses.

L’encarregat de presentar-la ha estat l’hematòleg i director del Banc de Sang i Teixits del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Enric Contreras. Explicava que és tracta d’un tema que és tant o més antic que l’home. En la seva xerrada ha insistit en que lluitar contra les infeccions és una constant, amb èxits ja assolits i altres camps on encara es treballa. Apuntava així per exemple que infeccions com la verola o el xarampió estan controlades, però que ara per exemple s’ha de lluitar contra la grip tipus A.<br />
Contreras explicava que de fet aquesta lluita marca la història de l’home, davant la constant mutació dels agents infecciosos.

La conferència es va fer ahir, com és habitual a les 6 de la tarda, però en aquest cas a la sala Mossèn Vinyeta, que va registrar també un ple absolut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: