Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La directiva Bolkestein a debat al III Congrés de Mercats

El Tercer Congrés de Mercats Municipals, que tindrà lloc dilluns a Vilafranca, debatrà les implicacions de la Directiva Bolkestein.<br />

<br />El Tercer Congrés de Mercats Municipals, que se celebrarà el dilluns a l’Auditori municipal de Vilafranca, debatrà sobre les noves regles del joc que afectaran als mercats i al sector comercial d’Europa, amb l’entrada en funcionament, a partir del proper 28 de desembre del 2009, de la Directiva de Serveis del Comerç Interior, més coneguda com a Directiva Bolkestein. Sota el títol ‘Les noves regles del joc del comerç a Europa i als mercats’, la taula rodona està programada per a les cinc de la tarda i comptarà amb la participació de diversos experts. La Directiva Bolkestein simplifica els tràmits per a la circulació de serveis entre els estats membres de la Unió Europea establint un sistema de cooperació administrativa entre els països. Malgrat tot, estableix poques normes de caire general, deixant als estats l’aplicació del seus principis. L’objectiu és liberalitzar la circulació de serveis dins de la UE per augmentar l’ocupació i el PIB comunitari.<br />Sota el lema Mercats de proximitat, mercats globals, el Tercer Congrés de Mercats Municipals mostrarà les diferents visions de la gestió dels mercats d’arreu del món: tant dels Estats Units, com d’Europa del nord i de la Mediterrània. També s’exposaran les noves tendències dels mercats d’alimentació i el valor que s’atorga al producte de proximitat com a factor clau de sostenibilitat territorial i econòmica. Per tot això, la regidora de Comerç Dolors Rius considera que les aportacions que es facin poden ser molt interessants en el moment actual.<br /><br />El Congrés comptarà amb la presència, entre d’altres, del portaveu d’Unió de Pagesos de Catalunya, Josep Maria Coll; la delegada de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez; i el director de Veterinaris Sense Fronteres, Gustavo Duch.<br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: