Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació ha lliurat a l’Ajuntament de Vilafranca el Projecte Bàsic d’arranjament de l’antiga N-340 al tram de l’Avinguda de Barcelona

El Projecte Bàsic resoldrà el trànsit a les diferents cruïlles i transformarà l’avinguda en un vial d’amples voreres amb la creació d’un carril bici i una presència significativa de vegetació per dotar-la d’un funcionament adequat i un aspecte agradable d’acord amb els nous usos .

<br />L’Avinguda de Barcelona de Vilafranca es transformarà en us residencial. En aquest sentit, el Projecte Bàsic presentat té l’objectiu de reduir la velocitat actual dels vehicles, resoldre el trànsit de vehicles a les diferents cruïlles, transformar l’avinguda en un vial adequat a l’entrada de la ciutat, disposar d’un carril bici i millorar el traçat de la rotonda actual.
En primer lloc, es tracta de proporcionar una nova imatge a l’entrada a la ciutat, millorant l’espai públic. Així l’avinguda es transformarà en un vial d’amples voreres i dos únics carrils de circulació amb una franja d’aparcament a cada costat. Igualment, es disposarà d’un carril bici en continuïtat amb altres previstos. <br />Aquesta nova amplada de les voreres permetrà la realització d’un gran mosaic de paviments i parterres, que aniran alternant diferents colors de paviment i varietats de vegetació, obtenint un tapís que donaran personalitat pròpia a aquest espai.

En segon lloc, el projecte vol resoldre el trànsit de vehicles a les diferents cruïlles, especialment a la trobada amb el futur parc del ferrocarril i a la cruïlla central on conflueixen 6 diferents vials, un d’ells , pel carrer Meió, amb la previsió de sortida de vehicles pesants.

Finalment, es proposa una reforma de la rotonda d’accés que millori el seu traçat i resolgui l’accessibilitat. Es tracta de la rotonda que distribueix el trànsit d’entrada a al ciutat que arriba des de la carretera N-340 i l’autopista AP-7 cap a les rondes de la ciutat o cap el centre de la ciutat.

El cost total del projecte bàsic redactat, a càrrec de la Diputació de Barcelona, és de 29.000 euros. L’obra tindrà un cost de més de 4,5 milions d’euros.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: