Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La crisis ha motivat el tancament d’oficines d’algunes entitats financeres a Vilafranca

Recentment ha tancat portes l’oficina 3326 de "La Caixa", ubicada al carrer dels Ferrers de Vilafranca, en la cantonada amb la Plaça Constitució, i també el BBVA ha decidit tancar les portes de la seva oficina del número 10 de la Rambla de Nostra Senyora.

En tots dos casos la mateixa entitat disposa d’oficines més grans i molt properes. La caixa té la seva oficina principal a la Plaça de Sant Joan, mentre que el BBVA acaba de renovar la seva oficina principal a la mateixa Rambla de Nostra Senyora amb la cantonada del carrer de Cal Bolet.<br />Aquests tancaments formen part de plans d’optimització que en general totes les entitats financeres estan duent a terme al nostre país. I és que si l’Estat Espanyol és el país de tot el món amb més oficines per càpita, Catalunya és de les comunitats autònomes amb més oficines per ciutadà de tot l’estat.<br />Mentre la mitjana europea és de 2.183 persones per cada oficina, a Espanya són 1.010 persones per oficina i a Catalunya la xifra arriba a les 909 persones per cada oficina. A Vilafranca, amb dades de febrer del 2008, hi ha 60 oficines d’entitats financeres. És a dir que amb una població d’uns 39.000 habitants la proporció és fins i tot superior a la del conjunt de Catalunya, amb només 650 persones per a cada oficina.<br />Amb aquestes dades des de fa ja diversos mesos, el Banc d’Espanya ve recomanant al sector financer un redimensionament d’estructures, sistemes i processos que canalitzen l’activitat del negoci.
<br />De fet aquest any s’ha anunciat que deu entitats d’estalvis amb seu a Catalunya clausuraran, com a mínim 299 sucursals entre aquest any i el vinent per a racionalitzar costos. <br />Totes les entitats hauran d’iniciar tancaments perquè la reducció de costos els permeti mantenir tant com sigui possible el resultat i, amb aquest, afrontar el creixement de la morositat. Però no totes de la mateixa manera. Les caixes d’estalvis a l’Estat Espanyola tenen 24.985 oficines i mouen un actiu d’1,26 bilions d’euros, mentre que els bancs en tenen 15.580 i mouen 1,71 bilions.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: