Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada sobre la cultura pirotècnica tradicional a Vilafranca

L’objectiu de les xerrades que munten els integrants del Ball de Diables de Vilafranca és aprofundir amb la cultura pirotècnica que és pròpia del País Valencià, Catalunya i tot l’entorn de la Mediterrània.

La idea de convocar-les va sorgir a propòsit de l’organització del Diabòlic, quan es va creuer oportú parlar de la directiva europea de la pirotècnica i de com pot afectar a les festes que el foc és preponderant i no són conegudes per a tot el públic.
Les xerrades tractaran de les creences i rituals valencians del foc, de la pirotècnia en l’Arc Mediterrani, de la pólvora i fuets de la Patum de Berga i de la pólvora catalana a la guerra i a les festes.

La primera jornada sobre la cultura pirotècnica tradicional tindrà lloc dissabte de la setmana que ve, durant tot el dia, a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca. <br />La voluntat de la colla dels Diables vilafranquins és que jornades com aquestes es puguin repetir en els propers anys, siguin convocades per la mateixa entitat o per altres que n’estiguin interessades.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: