Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC diu que recolzaria un pressupost que prioritzi polítiques socials i d’ampliació de la inversió pública a Vilafranca

Recordem que de moment encara s’està en la fase de discussió d’aquesta qüestió, i des del PSC han comentat que troben a faltar que hi hagi una explicació pública per part de l’actual govern de la seva proposta de pressupost.

Aquesta tarda els regidors del grup municipal del PSC, amb Francisco Romero al capdavant, han exposat la seva postura en el tema del pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca. En aquest sentit Romero ha remarcat que ens trobem al mes de maig i encara s’està negociant. Consideren que és també difícil de comprendre que després de votar-se una moció de censura, el nou govern no tingui un acord de pressupostos. Després d’explicar que divendres van rebre l’esborrany de pressupost de CiU, des del PSC han remarcat que ells tenen clar que poden donar recolzament a una proposta que doni prioritat a qüestions com les polítiques socials i la inversió pública per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi.

Romero explicava que les prioritats dels socialistes segueixen les línies que ja van apuntar el passat mes d’octubre quan van presentar la seva proposta de pressupost, però adaptant-la a la situació d’aquests darrers mesos en que l’atur ha augmentat i les necessitats dels ciutadans també.

Per aquest motiu explicava que donarien suport a polítiques que amplien el suport a les famílies i els programes per combatre l’atur, a la rehabilitació d’habitatges per facilitar feina i accés a la vivenda, al manteniment de la via pública i de la seguretat ciutadana i a l’augment de la inversió en obra pública.<br />En aquest darrer punt, apuntava Romero, l’esborrany que han rebut de CiU fa una retallada importants que ells consideren que no es pot acceptar.

El portaveu adjunt del grup municipal del PSC, Ramon Zaballa, ha insistit també en que ells faran el que no va voler fer CiU, que és seure a parlar de la seva proposta de pressupost. Consideren des del PSC que tenen responsabilitat política, i que per tant la seva prioritat és mirar d’aconseguir que Vilafranca tingui el millor pressupost possible. I també el més aviat possible.<br />Zaballa ha criticat precisament que després de tants mesos de negociació de la moció, en que CiU no va voler seure a parlar de pressupostos municipals amb l’anterior govern, no hagués sortit un pressupost del nou equip de govern que es pogués desenvolupar amb celeritat. Han lamentat també des del PSC que encara la ciutadania no pugui conèixer quines son les prioritats pressupostàries del nou govern de la vila, i els han comminat a fer-lo pública en pocs dies per tal de donar mostra de transparència portant-lo a tots els barris com s’havia fet fins ara per els anteriors govern del PSC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: