Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El professor de Ciències Ambientals Martí Boada parla de la importància dels parcs naturals

Una nova sessió de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran tenia lloc ahir a la tarda a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer.

La conferència era sobre Ciències Naturals i, concretament, es titulava "Els parcs naturals dels EUA. Califòrnia". Martí Boada Juncà, professor de Ciències Ambientals de la UAB, era l’encarregat de pronunciar-la i d’emmarcar el tema central de la conferència en la importància que tenen els parcs naturals en la renovació de l’aire que respirem, donada la situació de canvi climàtic i de contaminació constant a causa, sobretot, de l’ús dels hidrocarburs.<br />Abans de parlar de Califòrnia, Boada va explicar que la societat industrial i urbana va acabar per ocupar territoris molt valuosos.
Per això es van començar a establir parcs naturals que servissin de corredors naturals i conservessin la natura de cada indret. A Catalunya, el parc natural més antic és el del Montseny i, actualment, n’hi ha una vintena.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: