Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou ambulatori de Vilafranca s’hauria de començar abans de final d’any, segons ha explicat la consellera de Salut de la Generalitat

Aquesta tarda la consellera Marina Geli, titular de Salut de la Generalitat, ha estat a la comarca per tal d’inaugurar els nous consultoris mèdics de Lavern i La Granada. Abans, però, la consellera ha fet un acte de partit a la seu del PSC de Vilafranca, en que s’ha reunit amb alcaldes i caps de llista de municipis de l’Alt Penedès.

Geli ha comentat amb els representants municipals del PSC l’estat actual de les inversions en temes de salut a la comarca, i també dels principals equipaments que estan encara per finalitzar.<br />Entre aquests, evidentment destaca el nou Centre d’Atenció Primària de Vilafranca, que te un pressupost de 6 milions d’€, i que com explicava la mateixa Marina Geli ha patit alguns retards en el seu procés. Geli remarcava que el fet de canviar el projecte del que havia de ser només un centre d’atenció primària per un de més ambiciós que converteix aquest nou CAP en un centre de referència, ha fet que es retardés i que també s’encarís el projecte. Geli s’ha compromès però a que el projecte modificat serà una realitat el18 de juny; i que les obres començaran abans de final d’any.
LA consellera ha remarcat també que des de la Conselleria s’està fent un esforç important per reordenar i ajustar els serveis sanitaris a les realitats actuals. Una tasca en que treballen des de fa uns 4 anys.

Pel que fa a la comarca, Geli ha recordat que es tracta d’un territori amb una gran dispersió de nuclis, tot i que hi ha dues capitalitats clares que son Vilafranca i Sant Sadurní. En relació precisament a la capital del cava, la consellera ha explicat que és cert que s’està estudiant tancar el CAP a les nits per les urgències, però que es farà en funció de les necessitats del territori i de les demandes de serveis que hi hagi. Ha puntualitzat però també, que en el cas de Vilafranca, els CAP no perdran les urgències.

La consellera ha donat també algunes xifres d’inversió dels darrers anys. Així, per exemple pel que fa a les inversions en l’Hospital Comarcal s’ha passat dels 17 milions d’€ del 2003 als prop de 33 del 2008. En el cas de l’atenció primària, s’ha passat de poc més de 8 milions d’€ del 2003, als més de 16’5 del 2008.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: