Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal del PSC denuncia la contractació com a càrrec de confiança d’un auxiliar administratiu per 50.000€ anuals

Ahir tarda, tot just abans del Ple Municipal, el grup del PSC va denunciar que el nou govern municipal de CiU vol contractar com a càrrec de confiança una persona de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès que fins ara havia exercit de conserge i d’auxiliar administratiu.

El cost d’aquesta contractació seria de 14 pagues de 3.000€ mensuals, amb un cost total de 50.000 € anuals.<br />Francisco Romero comentava que consideren que es tracta d’una actuació totalment irregular, i que es vol emmascarar com a una comissió de serveis, quan per qualificació professional i remuneració s’hauria de considerar un càrrec de confiança.
Des del PSC han explicat que es contracta un auxiliar administratiu que treballa com a conserge per que sigui expert en matèria de negociació col·lectiva i recursos humans. Han remarcat també que un auxiliar administratiu a l’Ajuntament de Vilafranca cobra menys de la meitat del que cobraria aquesta persona que es vol contractar per l’equip de govern. Consideren que de fet es tracta d’una contractació política, que es vol disfressar com a una decisió tècnica i que a més topa directament amb les manifestacions d’austeritat i transparència que defensa el nou equip de govern.

Romero ha insistit en que costa entendre que es faci una despesa de 50.000 € per contractar un treballador, i més sense explicar-ho clarament a la resta de grups municipals ni fer-ho passar per el plenari.

D’altra banda, els representants del PSC han respost també a preguntes de la premsa sobre la primera proposta de pressupost de l’equip de govern. Romero ha remarcat que consideren que de moment la majoria de propostes son molt populistes, però sense concretar-se en res. Han apuntat que s’apunten disminució de recursos d’un 30% en educació, d’un 15% en seguretat ciutadana; i que en inversions només es plantegen les que ja estan en marxa.<br />La regidora Maria Batet ha reclamat també al nou govern municipal que sigui més curós a l’hora de parlar de la situació financera de l’Ajuntament, ja que considera que és faltar a la veritat dir que no es bona quan en els darrers anys s’han presentat balanços positius dels comptes municipals.

En relació a la contractació del nou cap de personal, en l’apartat de precs i preguntes del ple de l’ajuntament el portaveu del PSC, Francisco Romero, va plantejar la qüestió i va demanar si legalment és correcte el procediment que s’ha seguit. També va preguntar si és correcte que la regidora Maria Josep Tuyà estigui encara donada d’alta al 100% en un ajuntament com a tècnica, mentre ja s’ha donat d’alta en dedicació al 80% com a política a l’ajuntament de Vilafranca.

D’una banda la regidora de recursos humans, Maria Josep Tuyà, va dir que ha demanat reducció de jornada del seu lloc de treball. <br />D’altra banda, respecte a la contractació del cap de personal, Tuyà va explicar es tracta d’un contracte en comissió especial de serveis de sis mesos.<br />També va ser crítica en la gestió de personal de l’anterior equip de govern.

Malgrat tot, però, les dues qüestions tècniques plantejades per Francisco Romero no van rebre de forma oral una resposta concreta.<br />L’alcalde , Pere Regull, destaca que es tracta d’una persona que treballa en un sindicat i que és experta en la gestió de personal

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: