Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alerta sobre les empreses que revisen el gas butà

Novament l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilafranca està rebent queixes relatives a les revisions de les instal·lacions de gas butà als habitatges, sobretot pel que fa a les tècniques agressives i poc transparents que utilitzen les empreses i també als elevats preus que cobren, ja que en moltes ocasions resulten innecessaris.

<p />

L’OMIC recorda als usuaris que aquestes revisions les pot realitzar qualsevol empresa instal·ladora de gas autoritzada per la Generalitat  i que quan venen, cal assegurar-se que l’instal·lador disposa d’un carnet oficial.  <br />L’OMIC també recorda que les revisions obligatòries s’han de fer cada 5 anys i que habitualment el servei oficial de l’empresa subministradora de gas butà ja ofereix aquesta revisió i avisa amb antelació als seus clients. Com que es tracta d’un servei a domicili, és obligatòria la presentació d’un pressupost previ, que es pot exigir i decidir si convé o no. <br />El contracte de manteniment no és obligatori i se solen cobrar uns preus abusius per fer-lo (uns 60€), normalment sense haver-lo demanat.<br />També és bo recordar que el regulador que es connecta a l’ampolla de gas butà no té caducitat i, per tant, no s’ha de canviar, tret que es detecti una fuita. Quant al tub flexible, únicament s’ha de canviar als 5 anys i s’ha d’utilitzar el tub que porta marcada la data de caducitat. 

D’altra banda, sempre és una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: