Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum acull l’exposició itinerant “Els bombardeigs franquistes al Penedès”

La mostra va ser inaugurada ahir al Museu de les Cultures de Vi de Catalunya amb una conferència dels historiadors Ramon Arnabat i David Íñiguez.

La conferència tenia per objectiu explicar amb imatges i paraules les característiques de l’aviació republicana i franquista i quines van ser les conseqüències dels bombardeigs aeris que es van produir al Penedès.<br /><br />Tant l’exposició com la conferència són fruit del treball elaborat per l’Estació Territorial de Recerca Penedès, un projecte d’investigació sobre la història i el patrimoni de l’aviació durant la Guerra Civil, centrat en l’aviació republicana i el Vesper de la Gloriosa, amb la finalitat de crear un Centre d’Interpretació i Documentació.<br /><br />L’Estació Territorial de Recerca Penedès s’ha posat en marxa mitjançant el Conveni de col·laboració entre el Departament d’innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Penedesencs, i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.<br /><br />D’altra banda, en el marc de l’exposició, aquest dissabte la sessió mensual de Cine Lab és organitzada conjuntament per Cine Club Vilafranca i l’Institut d’Estudis Penedesencs. Es projectarà la pel·lícula “Mirant el cel”, de Jesús Garay, que recorda els terribles bombardeigs que l’any 1938 van colpejar Barcelona. La projecció estarà presentada per l’historiador Ramon Arnabat i l’arqueòloga Carme Miró i començarà a les set de la tarda a l’auditori de Vinseum.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: