Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà un hotel d’entitats de salut a les dependències de la Creu Roja

L’alcalde de Vilafranca Francisco Romero, i la Coordinadora de l’Àrea de Serveis Personals i regidora de Salut Teresa Terrades, han visitat aquest matí les dependències situades a la primera planta de l’edifici de la Creu Roja, al carrer Pere el Gran núm. 32.

Aquestes dependències han estat remodelades recentment per tal que en els propers mesos puguin acollir les entitats de Vilafranca que es dediquen a la promoció de la salut.<br />Teresa Terrades ha explicat que la regidoria de Salut ha tingut com un dels seus principals objectius afavorir que les entitats de salut de la Vila puguin desenvolupar la seva tasca amb les condicions i suports que els cal. Aquestes entitats fan un servei bàsic a l’hora d’atendre els afectats de determinades malalties i els seus familiars potenciant l’ajuda mútua i fent arribar a les administracions les seves reivindicacions. Des de l’Ajuntament es va arribar a un conveni de cessió amb la Creu Roja de part de la primera planta del seu edifici i el mateix Ajuntament s’ha encarregat de les obres de remodelació. Recentment s’han finalitzat tres despatxos de treball compartits, com les sales de l’Escorxador; i dues sales polivalents que es poden ajuntar en un sol espai i podran servir tant d’aula, de sala de reunions com per a fer activitats físiques. Aquestes dependències seran un hotel d’entitats de salut que permetrà una millor coordinació entre elles i organitzar activitats conjuntes.

Terrades ha parlat també sobre el segon ambulatori de Vilafranca, remarcant que tant per a l’actual equip de govern com per a la conselleria de Salut, a qui pertoca la seva construcció, sempre ha estat una prioritat. No obstant això, la regidora ha declarat que ara mateix la conselleria té dificultats econòmiques per poder incloure una obra que s’acosta als 7 milions d’euros i està buscant el mecanisme financer que ho permeti. Tan bon punt aquesta qüestió estigui solucionada, l’obra arrencarà.

Teresa Terrades ha recordat que durant la fase de redacció del projecte, el pla funcional es va anar ampliant i per tant a més de la nova àrea bàsica es va afegir el centre de rehabilitació, Pades, CASD, l’Agència de Protecció de la Salut, l’Atenció de la malaltia mental adult i juvenil.<br />D’altra banda, Terrades també ha explicat que l’Ajuntament ha iniciat el procés per elaborar un Pla Local de Drogodependències, amb el suport tècnic de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El Pla regularà, orientarà i donarà sentit a les intervencions preventives i assistencials en el municipi per un període de 4 anys (2010 2014). Per arribar a aquest Pla, es parteix<br />del treball previ de molts anys a través de la Taula Municipal de Drogodependències on participen diversos serveis municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: