Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salvar el roure de Can Codorniu

Els tècnics de la Generalitat valoren què poden fer per salvar l’històric roure de Can Codorniu.<br />

<br />L’arbre es va esberlar el passat divendres sant i aquesta setmana calia valorar què es podia fer per intentar salvar-lo. Tècnics de la Generalitat i experts en vegetació han visitat la finca de Can Codorniu per veure quines possibilitats de sobreviure té l’històric roure.<br />La voluntat dels tècnics i de les caves Raventós i Blanc, propietaris de la finca on es troba l’arbre, és aconseguir que visqui. Però hi ha una gran dificultat per trasplantar-lo o aixecar-lo perquè hi ha poca arrel en comparació amb el pes que aguanta. Amb la caiguda ja es van trencar moltes arrels i les poques que queden no poden aguantar l’envergadura del roure.<br />L’opció és, ara per ara, deixar-lo com està i posar-hi terra addicional per intentar que arreli en la posició en que es troba. Donat que l’arbre està molt brotat, això comporta que gasti energia, així que el podaran perquè no hagi de fer el sobreesforç que suposa la brotació.<br />Si rebrota serà una senyal de que encara hi ha possibilitats de que sobrevisqui.<br />El roure, que té uns cinc cents anys, feia disset metres d’alçada i el diàmetre de la capçada arribava als vint-i-nou metres. L’arbre va ser declarat monumental l’any 1987 per la Generalitat de Catalunya.<br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: