Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès es manté en el grup de les 10 comarques més dinàmiques a Catalunya

L’Alt Penedès es manté en la desena posició del rànquing comarcal de competitivitat per quart any.

Tot sembla indicar que aquesta és la seva situació natural en el context de les comarques catalanes, i en relació a les comarques penedesenques és la que ocupa el millor lloc. Per sota es troben el garraf en el lloc número 16 i el Baix Penedès en el lloc número 23. L’Índex ADEG és un estudi econòmic de periodicitat anual que classifica les 41 comarques catalanes en funció de diferents indicadors socio-econòmics, sota el criteri de major a menor competitivitat.<br />En edicions precedents d’aquest informe realitzat per la consultoria Actíva Prospect, la comarca de l’Alt Penedès ja es situava en el lloc 10è mentre que la comarca del Baix Penedès ocupava el lloc 24è.
El president de l’ADEG, Xavier Cardona, destaca que amb els cinc anys analitzats per l’estudi l’Alt Penedès ha evolucionat favorablement.

D’altra banda el president de l’Adeg també assenyala que les condicions estructurals de la comarca de l’Alt Penedès la situen en una bona posició per poder superar l’actual situació de crisi econòmica.

Pel que fa a l’Alt Penedès el més rellevant és la pèrdua de dinamisme en la seva economia a causa de la pèrdua de teixit empresarial i de desacceleració de la població. Destaca l’important desenvolupament dels serveis a les persones, aspecte en que la comarca ha registrat històricament una situació no gaire positiva.<br />També s’ha d’assenyalar en aquesta edició l’empitjorament pel que fa a la disponibilitat d’efectius laborals amb estudis superiors, la comarca de l’Alt Penedès perd quatre posicions en aquest aspecte i és un dels àmbits on s’han d’impulsar millores.<br />En termes generals el Vallès Occidental manté el lideratge de la competitivitat de la competitivitat territorial a Catalunya per cinquè any.<br />Un dels fets més rellevants d’aquesta edició de l’informe és la recuperació de la segona posició de la comarca del Barcelonès que en l’edició del 2007 havia caigut fins a la sisena posició.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: