Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida aprova un pressupost de 10 milions d’€ per aquest 2009

El passat 16 d’abril, el ple de l’Ajuntament de Gelida va aprovar els poc més de 10 milions d’euros que composen el pressupost consolidat, on s’hi compta també els patronats municipals d’esports, cultura, ràdio Gelida i Gelida televisió, i també la societat anònima municipal Gelida iniciatives.

El pressupost ve marcat per la crisi econòmica, que ha fet baixar les previsions d’ingressos corrents de l’ajuntament, sobretot per concepte de llicències d’obres, impost de construccions i les plusvàlues. <br />S’han prioritzat aquelles àrees que resulten claus per a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Gelida: l’àrea de benestar social, gent gran, salut i consum, l’àrea d’educació o l’àrea de promoció econòmica. També es potencien àrees importants com les noves tecnologies, l’àrea de medi ambient o els esports.<br />Cal destacar el volum d’inversions que es tiraran endavant dins el pressupost de 2009. D’entrada, es compta amb els 14 projectes que es financen amb el milió d’euros que destinarà a Gelida el fons estatal d’inversió local, aprovat pel govern estatal com a mesura contra la crisi. A banda d’aquests projectes i dels esmentats anteriorment, el pressupost de 2009 contempla també importants inversions com la dels accessos mecànics a les escales de la baixada les monges, d’un total de 698.000 euros, finançat en prop del 50% per la diputació. També es durà a terme una fase més de les millores en l’enllumenat públic de diferents carrers i espais del municipi, un projecte de 193.000 euros.
Pel que fa al capítol de personal de l’ajuntament, cal esmentar que s’arriba aquest any a la quantitat de 100 treballadors. El pressupost total del capítol de personal és de 2,800.000 euros. Quant a les retribucions dels polítics, el pressupost de 2009 congela tant el sou de l’alcalde com les retribucions per assistències a plens, juntes de govern i comissions informatives dels regidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: