Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La proposta de pla d’Usos de la Muntanya de Sant Pau es pot visitar en una exposició a l’Escorxador

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Maria Batet, ha presentat aquesta tarda aquesta proposta que ha estat treballant la regidoria en els darrers mesos, i que es presenta en forma d’exposició .

Batet comentava que la intenció era presentar a través d’aquesta exposició les propostes que es fan des de l’Ajuntament per tal que es pogués obrir un procés de participació que impliqués a totes les persones o entitats que poden veure’s involucrades en el projecte. Ja sigui els propietàries dels terrenys, les entitats i associacions que usen habitualment l’espai de la muntanya de Sant Pau, o d’altres.
De fet, el pla d’usos de la muntanya de Sant Pau s’emmarca dins d’un projecte més ampli que volia recuperar i posar en valor el territori. Exemples en serien la recuperació de la Riera de Llitrà que s’ha estat fent en el darrer any i que ha de tenir continuïtat a partir d’aquest estiu; i tot un treball de recuperació de la xarxa de camins de Vilafranca, arranjant-los i senyalitzant-los per tal de fer-los més accessibles i utilitzables.

Maria Batet comentava també que en aquests moments hi havia tot un seguit de projectes importants relacionats amb Medi Ambient que estaven pràcticament a punt per desenvolupar-se, com aquest dels usos de la Muntanya de Sant Pau, que ja tenen pràcticament fins i tot la dotació econòmica. Batet esperava que el nou equip de govern que entrarà a partir de dilluns, no desaprofiti tota la feina que s’ha fet.

Pel que fa al Pla d’usos de la muntanya de Sant Pau, preveu treballar en cinc eixos temàtics: natura, vinya, esport, lleure i cultura. Seguint aquests eixos, des del passat desembre set persones d’un pla d’ocupació per el manteniment i la millora d’entorns naturals han condicionat les feixes agrícoles de sota el mirador i han recuperat marges i altres elements construïts en pedra seca.<br />També des del febrer s’han iniciat els treballs de condicionament de l’esplanada de l’ermita des del camí Ral, una actuació que farà més còmode l’accés per la gent que hi va a passejar; i la propera setmana està previst també que s’iniciïn la col·locació de la senyalització direccional.<br />D’altra banda, a finals d’aquest mes Vilafranca TV començarà a emetre els reportatges "Passejades des de Vilafranca", basats en la col·lecció del mateix nom que recentment s’ha reeditat en format de butxaca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: