Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca enceten la temporada

L’objectiu d’aquesta temporada és enfrontar un relleu generacional, inclòs el del pilaner Fèlix Miret.

Aquest diumenge es va poder veure per primer cop aquesta temporada als Castellers de Vilafranca a la Vila. Va ser en una actuació motivada per la descoberta d’una placa commemorativa del primer 3 de 9 descarregat que es va fer l’any passat a la plaça de la Vall del Castell, en la festa dels Martirs Street, assolit el 2 d’agost de 2008.<br />En el transcurs d’aquest acte vam poder conversar amb el sots-cap de colla, Toni Bach, per conèixer com afronta la temporada la colla de la camisa verda. Aquest 2009 no hi ha concurs de castells de Tarragona, i els vilafranquins volen aprofitar per assumir un relleu generacional.

Entre els relleus que cal afrontar hi ha també el del pilaner Fèlix Miret, que s’ha casat i ha anat a viure als Estats Units.

Aquest diumenge els Verds van oferir una actuació amb gran diversitat de castells amb el Pilar de 5, 4de 7amb l’agulla, la Torre de set , que no més van carregar, el 5de 7, i una segona Torre de 7 que sí van descarregar, a més del 3de 7 amb l’agulla.

Per par de l’associació de veïns de la Vall del Castell, el president Joan Balanyà, mostrava la seva satisfacció per la col·laboració dels castellers.

El primer dissabte d’agost es tornarà a celebrar la festa del Martirs Street, que l’any passat van recuperar. Segons Balanyà enguany es comptarà també amb els Xicots de Vilafranca i potser alguna altra colla.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: