Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas Albornà combat la crisi amb il·lusió i projectes per garantir la feina dels seus treballadors

L’actual situació de crisi econòmica està afectant a tots els àmbits productius i industrials, i son moltes les empreses que en els darrers mesos han dut a terme regulacions de les seves plantilles.

D’aquesta conjuntura no se’n escapen tampoc els Centres Especials de Treball d’iniciativa social, com per exemple Mas Albornà a la nostra comarca. Per mirar de sortir d’aquesta situació i de ser més competitius des dels Centes Especials de Treball s’apunten mesures i decisions diferents que en les empreses normals.<br />Des de Mas Albornà per exemple, el seu director executiu, Joan Clotet, comentava que les decisions no es prenen únicament des d’un punt de vista econòmica, ja que es consideren moltes altres qüestions. Remarcava que miren d’equilibrar i poder oferir tots els serveis i feines que tenen en marxa.
Clotet deia que ara més que mai cal ser imaginatius i oferir més serveis que permetin diversificar el producte. Mas Albornà fa tasques de neteja de carrers, potser pel que se’ls coneix més, però també de pintura o destrucció de documents entre altres. Clotet apuntava també que treballen molt amb els ajuntaments, i que és important fer arribar la seva feina i el que poden fer.

Des del sector dels Centres Especials de Treball s’ha fet una crida a les administracions, concretament a les conselleries de Treball i d’Acció Social i Ciutadania un pla de reestructuració i revitalització que permeti afrontar aquestes situacions amb més garanties. Així per exemple es demana la modulació de les subvencions de manteniment en funció del tipus i grau de discapacitat; la creació d’un fons extraordinari per mantenir el nivell d’ocupació dels treballadors amb discapacitat; i l’actualització de la subvenció per a la creació de nous llocs de treball creats pels CET d’iniciativa socials congelada des de l’any 1986; com alguna de les mesures destacades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: