Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plaça de l’Era Enrajolada estarà acabada en unes quatre setmanes

Les obres de nova urbanització de la plaça de l’Era Enrajolada es troben en un estat força avançat i es preveu que acabin el mes vinent, en unes quatre setmanes.

L’alcalde i el regidor d’urbanisme, acompanyats pels arquitectes i tècnics municipals, han fet aquest matí una visita a l’obra.<br />Els responsables municipals han recordat que aquesta històrica plaça va ser durant molts anys la parada de busos interurbans i, des que va entrar en servei la nova estació d’autobusos, s’havia convertit en un aparcament de vehicles. El regidor d’urbanisme Francisco Romero ha comentat que l’ajuntament va rebre les propostes de l’Associació de Veïns del barri de Sant Julià abans d’intervenir en l’espai de l’Era Enrajolada. Segons comenta, els mateixos veïns demanaven que l’Era fos un espai lliure.<br /><br />Amb aquesta intervenció s’han perdut unes trenta places d’aparcament però el regidor recordava que hi ha dos aparcaments molt propers a la mateixa zona, a més del que es farà a la Rambla de Sant Francesc.<br />D’altra banda, tant el regidor com l’alcalde, han destacat que aquest espai millorarà substancialment el barri de Sant Julià. Marcel Esteve que els veïns es faran seva la nova plaça.<br /><br />L’àmbit d’intervenció es troba entre els carrers Hermenegild Clascar i Oriol. Està delimitat per les façanes dels edificis corresponents als números 1 i 2 de la plaça de l’Era i la calçada que és continuació del carrer Eugeni d’Ors. L’espai té una superfície total de 940 metres quadrats. Els treballs de nova urbanització de l’Era Enrajolada tenen un import d’adjudicació de prop de 181.000 euros.<br />Cal recordar que l’ajuntament vol tirar endavant la proposta del barri de Sant Julià com a candidat per rebre la llei de barris, igual que ha passat amb l’Espirall. Per això s’han reunit amb els veïns per captar quines són les principals necessitats. A més, han engegat altres intervencions com, per exemple, l’ampliació del parc de Sant Julià.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: