Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero és el nou alcalde de Vilafranca, amb el suport del seu grup, i pendent de la possible moció de censura

La sessió extraordinària de divendres a la tarda va servir doncs per escollir el nou alcalde de la vila per el que queda de mandat. El PSC manté l’alcaldia després de la votació, fruit de ser la força més votada en les darreres municipals, i per tant Francisco Romero és el nou alcalde vilafranquí.

<p />

El ple es va desenvolupar amb normalitat, i els 21 regidors van procedir a dipositar el seu vot. Després del recompte, Romero tenia 8 vots, 8 també Pere Regull, 2 per la CUP, 1 vot per PP, i 1 per ICV. Hi ha hagut també un vot en blanc.<br />Francisco Romero, després de ser nomenat alcalde, ha agraït el suport rebut per els seus companys, i ha recordat el treball intens que s’ha fet en aquests dos darrers anys. Ha refermat la seva voluntat de diàleg i de buscar el màxim consens. En aquest sentit ha destacat que parlarà amb totes les forces polítiques properament per mirar de sumar esforços.

Així, oferia obrir la junta de govern a la participació dels regidors que no son del govern, crear una comissió de seguiment informativa que es reunís cada 15 dies i també convidar a la resta de grups, sobre tot amb els que poden compartir més programa, a entrar i participar del govern.<br />Romero va parlar en el seu discurs de temes importants per Vilafranca, com ara les polítiques socials i el projecte de ciutat.

Des de ICV, Bernat Villaroya, s’ha mostrat satisfet amb el discurs de Romero i ha confirmat que esperen poder recolzar propostes concretes per fer avançar Vilafranca. Han prioritzat potenciar el treball per la vila.

Per part d’ERC, Pep Quelart ha valorat l’oferiment d’obrir la junta de govern a la participació, però ha manifesta que els hauria agradat que hi hagués més permeabilitat per escoltar i acceptar suggeriments d’altres grups.

El regidor del PP Josep Ramon ha remarcat que en aquest moments el millor seria un govern fort, amb 11 regidors. Ha apuntat que els grups minoritaris han d’assumir el seu paper, i considerava positiu l’oferiment d’obrir les comissions de govern.

La intervenció més contundent ha vingut de la CUP. Ha parlat Xavier Navarro tot dient que el projecte del PSC estava acabat, i que calia buscar noves majories. Ha explicat que el ple era només per assegurar un canvi de cadires i que ells demanaven canvis més importants i fer realment polítiques d’esquerres. Navarro ha explicat que el PSC ha tingut moltes oportunitats per fer aquests canvis, i que no les han aprofitat. Ara calen doncs, altres alternatives.

La CuP ha insistit en que el seu ple serà el de la moció, i han reafirmat que el PSC es mereix una reprovació.<br />Finalment CiU, en boca de Pere Regull, ha coincidit en que el ple ha estat forçat davant de la possibilitat d’una moció de censura. Ha remarcat que el discurs de Romero ha estat de bones paraules, però amb projectes que ja s’estan fent, i que per tant sembla que sigui el mateix govern que ja hi havia. Per CIU el PSC fins ara no ha liderat el Penedès i tampoc la Vegueria; i Regull ha afirmat que no poden confiar el els socialistes. Ha apuntat alguns temes en els quals els seus punts de vista son distants, i ha remarcat que el PSC no te projecte de ciutat.<br /><br />S’han afirmat també els convergents en la necessitat de la moció de censura per promoure el canvi a Vilafranca.<br />Tot plegat queda doncs encara pendent de la possible moció de censura, si l’assemblea d’ERC acaba donant-hi suport el proper 28 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: