Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns vilafranquins afectats per les vibracions i sorolls de les vies del tren demanen unitat a les forces polítiques

Les zones de Vilafranca més properes a les vies del tren continuen patint problemes de vibracions i sorolls a causa del soterrament de les vies.

Remarquen que la problemàtica no és únicament amb el pas dels trens d’alta velocitat; sinó que s’ha intensificat també amb l’increment de pas dels trens de mercaderies.<br />En aquest sentit, en nom dels veïns afectats, Josep Anton Doblas mostrava l’efecte que està tenint aquesta situació sobre les naus centenàries del carrer Comerç. <br />Doblas explicava també que el passat 11 de març, el llavors alcalde Marcel Esteve, va convocar una reunió amb representants de tots els grups polítics i els veïns per tal de posar sobre la taula la feina feta fins a les hores i en quina fase es trobaven les diferents vies de treball. Una de les qüestions que es va tractar feia referència a potenciar el treball unitari de cara a fer més i millor pressió sobre el Ministeri.<br />Doblas remarcava que els veïns van demanar dues qüestions que els grups polítics van acceptar. D’una banda que els representants polítics assumissin la seva responsabilitat en els problemes que patien els veïns, en insistir que el tren passés per dins de la vila; i d’altra van insistir en demanar que no es faci d’aquesta qüestió una eina de lluita política entre les forces municipals. Avui els veïns han volgut mostrar el seu disgust precisament perquè consideren que en el ple de divendres una de les forces polítiques, concretament CiU, ja va trencar aquest acord en fer referències al tema del soterrament contra l’equip de govern.
Els demanen doncs que es mantingui la unitat, per tal de poder fer un treball que sigui profitós per la vila.<br />Doblas comentava també que encara estan pendents de conèixer els resultats dels amidaments que ADIF ha encarregat a la Politècnica; i que esperen poder comptar també amb el document del tècnic que ha contractat l’Ajuntament i que podria confirmar les seves sospites sobre l’origen dels seus problemes.

D’altra banda recordem que l’Associació de Veïns de la Barceloneta-Sant Magí organitza per dimecres una xerrada sobre "El dret a viure sense soroll com a dret constitucional, reclamació de danys i perjudicis causats per la contaminació acústica", que servirà tant per parlar sobre els problemes causats per l’Ave, com per els locals d’oci nocturn o les mateixes comunitats de veïns. La xerrada l’oferirà Juristes Grup, i començarà a les 8 del vespre al local de l’Associació, al carrer Pere Alegret 102.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: