Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats de l’educació es preparen per la vaga general del 19 de març

La Plaça de la Vila de Vilafranca va ser l’escenari ahir a la tarda d’una nova concentració de mestres de la comarca en contra de la política del Departament d’Educació.

Més d’un centenar de persones, majoritàriament professors però també pares i mares, es van trobar per continuar fent públiques les seves protestes contra les decisions del Conseller Maragall abans de la vaga general convocada pel dijous vinent, 19 de març. Coincideix que Maragall va frenar aquest mateix dimecres la proposta de les hores extra voluntàries. El conseller va defensar que la proposta realitzada als professors de Primària i Secundària d’ampliar voluntàriament la jornada lectiva en quatre i tres hores, respectivament, no té res a veure amb la convocatòria de vaga del 19 de març contra les polítiques de la Conselleria. De la mateixa manera, els sindicats van corroborar que la convocatòria es manté tot i la decisió del conseller. Segons la delegada sindical de la USTEC Anna Gardeñas, la proposta només s’ha frenat, no s’ha retirat.
Els sindicats, de forma unitària, segueixen dient que no volen la LEC ni la reducció de les plantilles i de l’oferta pública de llocs de treball. També insisteixen en la necessitat de fer més construccions escolars. Aquestes són algunes de les demandes que es tornaran a recordar el dijous vinent durant la convocatòria de vaga general.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: