Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El psicòleg Jaume Funes explica a Vilafranca que les famílies i l’escola han d’anar unides per educar en bones condicions

La delegació del Penedès de l’Associació de Famílies Acollidores de Barcelona (AFABAR) va organitzar dimecres una xerrada amb el títol "El teu fill té conflictes a l’escola o l’escola té problemes amb el teu fill?".

 La xerrada anava a càrrec del psicòleg, educador i periodista Jaume Funes, que destacava la importància de les famílies i l’escola vagin de la mà en l’educació dels nens i nenes. Funes parlava de que no es pot separar l’educació que es rep a casa i la que es rep al centre d’ensenyament. I menys actualment, en una època de canvis profunds en la societat i en la diversitat de la població. El psicòleg i educador posava de manifest molts problemes que es viuen actualment i que no permeten la col·laboració entre pares i mestres.
Jaume Funes parlava de molts conflictes diferents que es viuen actualment en el món de l’educació. Deia, per exemple, el conflicte que suposa un canvi de llei en relació a la Llei d’Educació de Catalunya que, segons afirma, neix completament obsoleta i sense ni una gota de pedagogia. O els conflictes personals dels alumnes en una societat marcada per la diversitat, en una panorama complex que amplia les probabilitats d’arribar al desacord.

Funes creu que l’educació pot ser millor si tots els agents es posen d’acord en saber per què serveix realment l’escola i quines són les funcions que ha d’assumir. Parlava de que, en un món marcat per la immediatesa i les noves tecnologies, seria més interessant que l’escola eduqués en valors i en saber pensar.

La conferència de Funes comptava amb la col.laboració de l’Ajuntament i de la coordinadora d’AMPAS dels centres educatius de Vilafranca i va comptar amb una àmplia assistència.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: