Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El candidat d’ERC a les europees ha estat a Vilafranca per explicar la importància de ser presents a Europa

Ahir a la tarda el qui serà candidat dels republicans a les eleccions europees del proper mes de juny, Oriol Junqueras, ha estat a Vilafranca per tal de reunir-se amb membres del partit i recollir suggeriments i qüestions relacionades amb el territori.

Junqueras comentava que sovint es te la percepció que Europa està molt lluny, però que s’ha de ser conscients que les decisions que es prenen al Parlament Europeu cada cop ens afecten més. Posava l’exemple d’Alemany on el 80% de la legislació depèn de la legislació europea. <br />Parlava concretament de les relacions laborals o el model comercial, que ens afectaran directament, i que es decideixen a Brussel·les.

Parlava també de la Política Agrària Comuna, que és una de les que te més dotació pressupostària a la Unió Europea; i amb una influència clara per exemple en el món de la vinya. Però també hi ha reglaments sobre el consum de begudes alcohòliques que també ens afecten directament el sector dels vins i caves.<br />ERC considera que és important tenir presència de Catalunya a Europa per poder fer sentir la veu i la realitat dels ciutadans catalans.

Junqueras remarcava que s’ha de fer molta feina per tal de donar a conèixer el que es fa a Europa a casa nostra, però també fer arribar la realitat de Catalunya a Europa. Considera que el fet que hi hagi una important presència institucional de Catalunya a Europa és important.

La trobada amb la premsa s’ha fet a la Casa de la Festa Major, on ERC ha volgut escenificar l’efecte de les directrius europees a casa nostra parlant de la que vol regular l’ús d’elements pirotècnics que podria incidir de manera negativa en les nostres festes populars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: