Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dijous els sindicats del sector de l’educació convoquen una nova concentració a Vilafranca

El professorat i els sindicats USTEC-STEs, CCOO ASPEC-SPS, FETE-UGT i CGT continuen rebutjant la política educativa del departament d’ensenyament de la Generalitat.

Per aquest motiu han tornat a convocat mobilitzacions i concentracions per aquest dijous, que en el cas de l’Alt Penedès es faran a la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca. <br />El motiu és protestar contra l’increment de la jornada lectiva perquè consideren que és una mesura mercantilista que vol estalviar en inversions a l’escola pública a costa de la reducció de plantilles; obre diferències entre els membres dels equips docents i empitjora la qualitat de l’ensenyament públic. Volen denunciar també la política educativa del Departament que consideren es distancia cada cop més de la realitat dels centres públics, i l’incompliment dels acords signats.<br />Els sindicats demanen que s’incrementi la despesa pública en educació fins arribar al 6% del PIB, planificar les construccions escolars que evitin la massificació i els problemes d’escolarització que es donen en molts punts de Catalunya. També apunten que caldria més dotacions als centre públics, per fer de l’escola pública l’eix del servei públic educatiu de Catalunya.<br />Tot plegat es resumeix en la demanda que fan de la dimissió del Conseller d’Educació Ernets Maragall.<br />La concentració es farà dijous a partir de les 6 de la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: