Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge tindrà lloc el VIIè Dia del Geganter de Vilafranca

A més, des de fa uns cinc anys, també es convida a una colla de Gegants Centenaris o Històrics de Catalunya.

 Així, per Vilafranca, i en el marc del Dia del Geganter, s’hi han passejat els Gegants Vells de Tarragona o del Cos del Bou, els Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú, els Gegants de Santa Maria del Mar de Barcelona i la Família Robafaves de Mataró; tots ells amb una història de més de 150 anys.
En la diada d’enguany, en Ferragut i n’Elisenda seran acompanyats pels Gegants de Reus: els Indis, els Moros i els Bitxets, que van celebrar els 200 anys d’història fa poc temps. A més, també els acompanyaran els Fadrins, els gegants petits de Reus, que acompanyaran els Gegants Petits de Vilafranca completant, així, les 6 parelles de gegants que dansaran pels carrers del centre de Vilafranca.

Els actes previstos pel diumenge començaran a 1/4 de 12 del migdia amb la plantada dels gegants a la Plaça de la Vila, on tothom que vulgui podrà acostar-se a contemplar tant els gegants de Reus com els de Vilafranca. <br />A les 12 del migdia començarà un cercavila pels carrers del centre, que acabarà amb el ball de lluïment de totes les parelles de gegants, a la Plaça de la Vila.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: