Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de la Hufeland Schule a Vilafranca

<br />L’Aula d’Aprenentatge Productiu de l’IES Eugeni d’Ors acull educadors i alumnes de l’escola Hufeland Schule de Berlín.<br />

<br />L’Aula MAP de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca ha estat, durant aquesta primera setmana de març, l’amfitriona de la tercera trobada d’alumnes i educadors del projecte internacional “Come Here–Compare”. En aquest projecte participen els centres Bernadotte gymnasium d’Estocolm, i l’Hufeland Schule, de Berlín, a més del centre vilafranquí. Tots ells comparteixen l’Aprenentatge Productiu com a metodologia pedagògica en l’atenció a nois i noies de 15 a 17 anys que cursen el segon nivell de l’educació secundària obligatòria.<br />El projecte Come Here–Compare està finançat per l’acció Comenius de la Unió Europea per un període de dos anys, del 2007 al 2009. Té com a finalitat l’aprenentatge comparatiu entre els tres països en relació a l’estat del mercat laboral i la formació dels joves envers les professions fent un anàlisi de les noves tendències i oportunitats. En aquesta línia, l’alumnat participant dels països visitants té la possibilitat de fer estades en les mateixes empreses a les que ja assisteixen els alumnes de l’Aula MAP com a part habitual de l’activitat formativa. Aquestes empreses vilafranquines, que en aquest cas han acollit als joves estudiants alemanys, han estat Sabeco, Mecànica RPM, Ludoteca Xarxa i l’escola Estalella Graells.<br />El projecte també té la intenció d’aprofundir en temes relacionats amb l’economia, la història i la cultura de cada país, a banda d’adquirir confiança, mitjançant la pràctica de l’anglès com a llengua comuna. <br /><br />L’Aroa Murciano és la tècnica que fa d’enllaç entre l’ajuntament de Vilafranca i l’institut Eugeni d’Ors i explicava tot el que han fet amb els alumnes alemanys.<br /><br />Un dels alumnes de l’Eugeni, el Waled, explicava que han après moltes coses durant aquest període d’intercanvi d’experiències, tot i que ell no va poder acompanyar els estudiants alemanys a l’empresa on fa pràctiques.<br /><br />L’Institut d’Aprenentatge Productiu–IDAP de l’Ajuntament de Vilafranca ha estat el promotor d’aquesta associació d’aprenentatge internacional, la primera que té lloc en el marc de les Aules MAP dels centres de secundària de Vilafranca. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: