Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Robert Bosch presentarà un ERO temporal que afectarà els quasi 700 treballadors de la fàbrica de Castellet i la Gornal

La planta que Robert Bosch té a Castellet va reunir aquest dimecres passat al comitè d’empresa per explicar que té previst presentar un expedient de regulació d’ocupació temporal que afectarà el conjunt de la plantilla, que en aquests moments és de quasi 700 persones.

 L’objectiu de la direcció de l’empresa és negociar amb els treballadors per que quan es presenti l’expedient ja disposi del consens suficient per tirar-lo endavant.
Tres fàbriques que Robert Bosch té a altres zones de l’Estat ja han presentat ERO. La fàbrica de Castellet fins ara ha tingut mesures de flexibilitat, però l’actual reducció de comandes, que han baixat en un 29% porta a l’ERO. La proposta de l’empresa és suspendre els contractes durant 60 dies repartits fins a final d’any. És a dir que cada treballador deixarà de treballar 60 dies fins a finals d’any repartits per torns. Des del comitè d’empresa volen negociar-ho perquè consideren que són massa dies.

L’empresa de Castellet es dedica a la fabricació de components per al sector d’automoció i una bona part dels seus treballadors són veïns de Vilafranca, per aquest motiu ja fa anys es va treballar per un agermanament entre la capital de l’Alt Penedès i la ciutat alemanya de Bühl, que és on es troba la seu central de Robert Bosch. La proposta de l’empresa preveu pagar el 80% del salari, el 100% de les pagues dobles i afectar els treballadors que tinguin fins a 52 anys. Des del comitè es demana incrementar el salari fins al 85% i rebaixar els nombre de dies a 45, al·legant que s’ha de valorar l’esforç que ha fet la plantilla de la planta amb la mesura de flexibilitat. <br />L’empresa i el comitè de treballadors iniciaran ara un període de negociació per mirar de tancar un acord. Hi ha prevista una reunió amb el comitè d’empresa i la gerència per al proper dimarts.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: