Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix a Sant Llorenç d’Hortons, la plataforma També som Penedès

La iniciativa ha partit d’un grup de veïns que s’ha mobilitzat arran de l’exposició pública del projecte de la variant de la travessia de la carretera BV 2249, la carretera que comunica el poble amb Gelida, Sant Sadurní i Masquefa.

Joan Esteve, membre de la Plataforma També som Penedès, ha explicat al magazín La Plaça que el seu malestar arrenca fins i tot abans, perquè en les darreres campanyes electorals cap partit ha parlat de projectes destacats com aquesta variant o la presó de dones.<br />Els promotors de la nova plataforma consideren  totalment inacceptables les dues alternatives de traçat presentades, una més curta i l’altra més recent, més llarga i amb més impacte.
Segons els membres de la plataforma, el projecte no obeeix a les necessitats actuals del poble sinó que es pretén convertir una zona agrícola i forestal de gran valor paisatgístic i mediambiental en el corredor de comunicacions dels complexos logístics d’ALDI, a Masquefa, i REDUR, a cavall entre Masquefa i Sant Llorenç.<br />També consideren que aquesta variant, en continuïtat amb altres decisions urbanístiques i d’infraestructures realitzades darrerament, contravé les directrius del Pla Director de l’Alt Penedès i del POUM municipal.

A banda del centenar d’al·legacions presentades, la plataforma També som Penedès té la intenció d’obrir un debat sobre el model de poble cap al qual va Sant Llorenç, valorant molt negativament que siguin l’únic municipi que no s’ha adherit a la Vegueria Penedès.<br />Segons Joan Esteve, els membres de la plataforma creuen que els veïns de Sant Llorenç d’Hortons aprecien el seu paisatge, el creixement limitat i respectuós amb l’entorn i la qualitat de vida resultant.

La plataforma També som Penedès ha redactat un manifest, que passarà porta a porta, en el qual exposa els seus plantejaments i demanarà l’adhesió dels veïns.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: