Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’informe de l’ADEG constata la forta recessió que també arrossega el Penedès i el Garraf

L’Associació d’Empresaris del Penedès i Garraf ha presentat les dades de l’informe del darrer trimestre del 2008 que confirma una tendència econòmica que es va iniciar a meitats de l’any 2007, en el cas del Baix Penedès i el Garraf, i a meitats del 2008, en el cas de l’Alt Penedès.

La majoria de sectors clau palesen un sot important, fent que les perspectives de recuperació, sens dubte influïdes per un context més global, no siguin gaire falagueres.<br /> <br />La caiguda de l’activitat en el sector de la construcció a mitjans del 2008 es reflecteix en les dades d’ocupació sectorials durant el quart trimestre i comença a traslladar-se a la resta de sectors econòmics.<br /> L’Alt Penedès, per primer cop des del canvi de mil·lenni, també registra una taxa interanual negativa d’atur -3,5%. La gairebé nul·la creació de nous llocs de treball provoca que la taxa d’atur es dispari. A l’Alt Penedès la taxa d’aturats és de l’11,3%, al Baix Penedès del 22,2% i al Garraf del 18,7% .<br />La indústria, un dels tres pilars de l’economia de les tres comarques, és una de les principals contribuïdores a empènyer a l’alça l’atur.
Amb tot, les comarques del Penedès-Garraf tanquen l’any 2008 registrant, en termes generals, les pitjors xifres de la sèrie 2001-2008. Malgrat que construcció, indústria i comerç.<br />Malgrat aquesta situació des de l’Adeg s’ha volgut llençar també un missatge en positiu, assenyalant en primer lloc que amb els mitjans actuals la sortida de la crisi podria ser més ràpida que en crisis anteriors.

Mentre això no arriba des del món empresarial es demana a l’administració que millori els terminis de pagaments a les empreses.

Des de l’ADEG també s’ha volgut denunciar la situació de manca de crèdit que pateixen les petites i mitjanes empreses de la comarca, un crèdit del tot necessari per aconseguir que les empreses puguin continuar treballant per revertir l’actual situació de pèrdua de llocs de treball.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: