Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Santa Fe, Marcel Surià, renunciarà al seu càrrec el 9 de febrer

Després de fer-se pública la informació que el vinculava a la investigació sobre una xarxa que introduïa immigrants de manera il·legal a Catalunya, facilitant segons sembla falsos certificats de residència; Marcel Surià ha anunciat que deixarà l’alcaldia.

<p />

La renuncia al càrrec es farà efectiva en un ple extraordinari el proper 9 de febrer a Santa Fe. El ple començarà a 2/4 de 9 del vespre, i l’alcalde en funcions serà el primer tinent d’alcalde Jordi Bosch.<br />Recordem que Surià, en declaracions a la nostra emissora va admetre haver signat alguns d’aquests certificats de residència, tot i reconèixer també que va fer-ho per motius humanitaris i que en cap cas hi va haver intercanvis econòmics. 

<span lang="CA">L’alcalde de Santa Fe ha fet arribar un comunicat personal en el que exposa que algunes de les informacions que s’han publicat sobre la seva presumpta implicació </span><span lang="CA"><span> </span>amb una xarxa que introduïa immigrants sense papers són políticament intencionades. Pel que fa a l’emisssió d’informes de residència, manifesta que mai ha cobrat quantitat alguna directament o indirecta per la seva actuació com a alcalde de Santa Fe.</span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA">També apunta que en aquesta qüestió sempre ha actuat de bona fe, amb esperit humanitari i amb voluntat d’ajudar desinteressadament a persones necessitades, amb la creença de que allò que es feia constar en els seus informes es corresponia amb la realitat. I en el moment que va sospitar que es podia estar utilitzant els informes per a cometre alguna irregularitat administrativa i es va detectar que s’estaven falsificant per terceres persones, es va tallar d’arrel l’emissió dels informes.</span>

<p class="MsoBodyText2"><span lang="CA">Marcel Surià no vol afectar a la tranquil·litat del Municipi, ni comprometre la bona imatge del càrrec i per això presenta la seva dimissió<span>  </span>amb la confiança que l’Administració de Justícia deixarà clara la seva innocència.</span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: