Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca ha aprovat inicialment el Pla Parcial La Pelegrina

El Pla Parcial La Pelegrina preveu un màxim de 830 habitatges, 249 dels quals seran de protecció oficial.

Aquesta setmana l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat inicialment el Pla Parcial La Pelegrina, un dels nous sectors que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, aprovat definitivament l’any 2003, va qualificar com urbanitzable. El sòl d’aquest pla parcial se situa en dues porcions de terreny, una tocant a l’avinguda de la Pelegrina a continuació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i l’altra tocant a la carretera de Guardiola a continuació del Camp de Futbol de l’Espirall.<br />El Pla Parcial La Pelegrina, amb una superfície superior als 151.000 m2, permetrà la construcció d’un màxim de 830 habitatges, un 30% del quals, és a dir 249, hauran de ser de protecció oficial. Pel que fa a dotacions per equipaments, es preveuen 19.700 m2 que es destinaran a l’ampliació de la Zona Esportiva situada al barri de l’Espirall, a la futura ampliació de l’Hospital Comarcal i a una franja d’aparcament justament tocant a l’edifici hospitalari. El regidor d’Urbanisme de l’ajuntament de Vilafranca Francisco Romero també destacava les zones verdes i el vial que s’obre amb aquesta actuació.

El nou vial també contempla la construcció d’una rotonda a la cruïlla de l’avinguda de la Pelegrina amb la carretera de Guardiola.

L’empresa promotora d’aquest Pla Parcial va presentar la documentació en el període de suspensió de tramitacions i llicències urbanístiques durant un any acordat la tardor de 2007 per tal d’elaborar l’agenda urbanística. Tot just finalitzat el període de suspensió d’un any, els promotors van tornar a presentar el Pla Parcial instant l’Ajuntament a complir l’actual Llei d’Urbanisme i, per tant, a acordar en el termini màxim de tres mesos la seva aprovació inicial. Aquest termini finalitzava aquest dilluns, just quan l’Ajuntament l’ha aprovat de forma inicial.

Tal com comenta Romero, abans de portar el Pla al ple, es demanaran els informes corresponents a la Comissió Territorial d’Urbanisme, l’Agència Catalana de l’Aigua i altres organismes implicats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: