Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal reclama respecte per la planificació territorial

El Consell Comarcal reclama respecte per la planificació territorial davant el fet que el Ministeri de Foment continua treballant en un projecte de Quart Cinturó que travessi l’Alt Penedès.

Ahir es va celebrar sessió ordinària de ple a la seu del Consell Comarcal. Una sessió de tràmit on un dels temes més destacats van ser les informació de la presidència. Especialment pel tema de la planificació de noves carreteres. El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar que fa poc més d’un mes va poder escoltar unes declaracions del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en les que s’informava que el Ministeri de Foment continua treballant en el projecte de Quart Cinturó que travessaria l’Alt Penedès. Després d’aquestes informacions han continuat arribant notícies en aquest sentit i davant d’això Francesc Olivella recorda que el Consell Comarcal va presentar al.legacions a la redacció del Pla Territorial de l’Alt Penedès en les que es proposava el desdoblament de la N-340, passant en paral.lel pel costat del traçat de l’autopista AP-7, fins a Martorell.<br />Olivella recorda que aquest Pla Territorial el va aprovar la Generalitat i que , per tant, la comarca no pot tolerar ara que se’n faci cas omís.

Vist que els rumors respecte a la línia que segueix el Ministeri són cada cop més ferms el govern del Consell Comarcal ha demanat una reunió urgent amb responsables del departament de política territorial de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal recorda que el Pla Director Territorial de l’Alt Penedès es va aprovar amb el vot unànime de totes les forces polítiques.<br />D’altra banda en el ple ordinari d’ahir es va aprovar l’adhesió del Consell Comarcal a l’Agrupació de Municipis titulars del servei de Transport Urbà, l’AMTU, per poder defensar els interessos dels petits municipis.<br />També es va donat suport a dues mocions.<br />Una de suport al manifest per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana amb ús de materials pirotècnics.<br />La segona moció que també es va aprovar amb el suport de tots els grups va ser per adherir-se a la Daclaració el vi, nutrició i salut amb el lema "El vi només es gaudeix amb moderació". Una proposta de l’Incavi i Fivin amb el suport de les DO catalanes. Amb aquesta declaració es vol explicitar públicament que el sector vitivinícola forma part de la cultura i tradició catalanes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: